Käppäräpartio ry

Käppäräpartio ry on perustettu vuonna 1978. Olemme Porin suurin partiolippukunta. Kokoontumispaikat, eli partiotermein kolomme, sijaitsee Porin Liinaharjassa osoitteessa Liinaharjantie 84A sekä Pietniemen seurakuntatalolla. Olemme yhteislippukunta, järjestämme toimintaa niin tytöille kuin pojille. Lippukunnallamme on kaksi purjevenettä joiden avulla toteutamme meripartiotoimintaa ja merenkulkukoulutusta.

Lippukuntamme tunnuksena on punainen avautunut männynkäpy, Porin murteella Käppärä. Tunnuksen saimme perintönä Käppärän Tytöt -lippukunnalta, joka toimi  alueellamme 1950-luvulla.

 

Monipuolista toimintaa kaiken ikäisille

Partiotoimintaa järjestetään ympäri vuoden. Partiovuosi alkaa elokuun lopulla jolloin on toimintaan ilmoittautuminen. Syyskuussa alkavat toimintaryhmien viikottaiset kokoukset jotka jatkuvat aina toukokuun loppuun. Purjehduskausi alkaa toukokuun alussa ja jatkuu aina syyskuun loppuun. Lisäksi järjestämme syys- ja kevätretket, kesäleirin ja matkapurjehduksia.

Järjestämme toimintaa kaikille ikäkausille. Sudenpennut (7-10-vuotiaat), seikkailijat (10-12-vuotiaat) ja tarpojat (12-15-vuotiaat) kokoontuvat viikottain omissa ikäkausittain jaetuissa toimintaryhmissään. Samoajat (15-17-vuotiaat) vetävät omia seikkailija- ja tarpoja-vartioitaan ja voivat toimia förstinä eli vahtipäällikkönä purjehduksilla. Samoajilla on myös omia retkiä, purjehduksia ja aktiviteetteja, joiden sisällön he itse suunnittelevat. Vaeltajat (18-22-vuotiaat) on partio-ohjelman vanhin ikäkausi. Vaeltajien oman toiminnan lisäksi vaeltajat voivat käydä partiojohtajakurssin, johtaa retkiä ja projekteja sekä toimia purjehduksilla päällikkönä suoritettuaan kipparikurssin. Aikuisten (yli 22-vuotiaat) tehtävänä on mahdollistaa partiotoiminta ja tukea nuorempia partiolaisia heidän tehtävissään.