Tervetuloa mukaan partioon!

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, joka sopii kaikille. Partiossa seikkaillaan maalla ja merellä, retkeillään, leireillään, opitaan, saadaan uusia kavereita ja koetaan ikimuistoisia elämyksiä. Partion voi aloittaa sen vuoden syksyllä kun täyttää 7-vuotta ja yläikärajaa ei ole. Tule mukaan, niin tiedät mikä kaikki on #parastapartiossa!

Partiolaiseksi pääset täyttämällä jäsenlomakkeen osoitteessa https://kuksa.partio.fi/

Täytettyäsi jäsenhakemuslomakkeen lippukunta ottaa sinuun yhteyttä ja antaa tarkempia tietoja liittymisestä. Mikäli haluat kysyä lisää, voit olla suoraan yhteydessä oman ikäkautesi vastaavaan eli luotsiin. Yhteystiedot löydät RYHMÄT -sivulta! 🙂

Aikuisena partioon

Oletko muuttanut Poriin ja partioharrastus jäi toiselle paikkakunnalle? Aloittiko lapsesi partion ja kiinnostuit toiminnasta itsekin? Haluisitko muuten vain päästä mukaan näkemään, millaista partiotoiminta on maalla ja merellä? Partiotoiminta on yksi parhaista ja hauskimmista keinoista kehittää työelämässäkin arvostettuja ryhmätyö- ja johtamistaitoja rennossa ja kokeiluun kannustavassa ympäristössä – käytännön tekemisen taidoista puhumattakaan. Jos koet lasten ja nuorten kanssa toimimisen ja elämysten mahdollistamisen omaksi jutuksesi, sopiva aika aloittaa partio on nyt!

Erilaisia mahdollisuuksia lippukunnassa toimimiseen on useita ja voivat vaihdella aina nuorten ryhmän johtamisesta varainhankintaan ja projektiluontoisesta tapahtuman mahdollistamisesta nuorten johtajien aikuisena tukena toimimiseen. Myöskään lippukuntamme vene ei liiku ilman aktiivista huoltoa ja kunnossapitoa. Jokaiselle partiosta kiinnostuneelle räätälöidään oman kokoinen ja näköinen pesti, sillä uudet jäsenet ja kaikki apu ovat aina tervetulleita. Kukaan lippukunnassamme ei jää yksinäiseksi puurtajaksi, vaan kaikkiin tehtäviin tarjoamme tukea. Monia tehtäviä hoidetaan tiimityöskentelynä (mm. veneen huolto ja varainhankinta). Perehdytämme uudet vapaaehtoiset lippukunnan toimintaan kattavasti.

Jos kiinnostuit, otathan yhteyttä suoraan lippukunnanjohtajaan! 🙂

Mitä partio maksaa?

Partion jäsenmaksu on noin 60 euroa vuodessa, mikä jakantuu partiopiirille (Lounais-Suomen partiopiiri) ja Suomen Partiolaisille. Lippukunnan omaa jäsenmaksua emme kerää. Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset. Jäsenmaksusta voi tarvittaessa hakea vapautusta taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Lisätietoja jäsenmaksun vapautuksesta.

Viikonlopun kestävät retket ja purjehdukset maksavat noin 30 euroa per retki/purjehdus. Myös retki- ja purjehdusmaksuista voi hakea tarvittaessa etukäteen vapautusta lippukunnanjohtajalta sähköpostilla taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Varusteiksi riittävät pitkälti normaalit ulkoiluvaatteet.

Jäsenedut

Partio-lehti

Partio-lehti on Suomen Partiolaisten tärkein tiedotusväline ja se postitetaan täyden jäsenmaksun (I-maksun) maksaneille kotiin. Lehdestä löytyy ajankohtaisten asioiden lisäksi paljon mielenkiintoista luettavaa sekä tehtäviä perheen pienimmille.

Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus

Suomen Partiolaisilla on Järjestövakuutus LähiTapiolassa. Vakuutukseen sisältyy vastuu-, tapaturma-, matkustaja- ja matkatavaraturvat. Vakuutus on voimassa partion jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla partiotoiminnassa.

Alennusta partiokaupoista

Partion jäsenenä saat 10 % alennusta partiokauppojen eli Scandinavian Oudoor Storen normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita). Alennuksen saa näyttämällä partion jäsenkorttia joko paperisena tai sähköisenä versiona.

Alennusta majoituksesta

Partion jäsenenä saat 10 % alennuksen normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta sekä Kansainvälinen hostellikortin alennettuun hintaan.