Koulutusalus2020

Partiolippukunta Käppäräpartio ry on aloittanut 40-v juhlavuotensa kunniaksi. hankkeen uuden isomman partiolaisten koulutusaluksen hankkimiseksi  Tavoitteena on purjehtia uudella koulutusaluksella Lounais-Suomen Partiopiirin piirileiri Otavalle heinäkuussa 2020.

Yhteydenotot: Mikko Lehtojoki, 050 3276493 mikko@lehtojoki.fi

Neljä päätavoitetta uudelle koulutusalukselle:
  1. Merikelpoinen ja soveltuva Selkämerelle
  2. Turvallinen liikkumiseen koko Itämeren alueella
  3. Soveltuu purjehduksen ja merenkulun kouluttamiseen eri-ikäisille partiolaisille
  4. Mahdollistaa yhtämitaiset muutaman päivän pituiset avomerkipurjehdukset noin kahdeksalle hengelle

Koulutusalus 2020 tähtää uuden isomman koulutuspurjeveneen hankintaan. Tavoitteena on hankkia merikelpoinen ja turvallinen alus liikkumiseen Itämeren alueella koko purjehduskauden ajan. Aluksen tulee ominaisuuksiltaan soveltua purjehduksen ja merenkulun kouluttamiseen eri-ikäisille partiolaisille. Lisäksi aluksen tulee mahdollistaa yhtämittaiset muutaman päivän pituiset avomerkipurjehdukset noin kahdeksalle hengelle.

Koulutusaluksella kaikilla lippukuntalaisilla on mahdollisuus päästä purjehtimaan toukokuusta lokakuuhun asti lyhyillä iltapurjehduksilla sekä pidemmillä viikonloppu- ja matkapurjehduksilla. Käppäräpartio haluaa tarjota koko jäsenistölleen laadukasta, turvallista ja kansainvälistä meripartiotoimintaa myös tulevina vuosikymmeninä.

Pankkitiedot: Koulutusalus2020

maksun saaja: KÄPPÄRÄPARTIO RY
tilinumero: FI65 5700 7840 0209 91
pankki: LÄNSI-SUOMEN OP

kuva Krista Hietakangas 2018

Meripartiotoiminta Käppäräpartio ry:ssä

Käppäräpartio ry:ssä meripartiotoiminnalla on pitkät juuret. Lippukunta hankki ensimmäiset kaksi kevytpurjevenettänsä jo vuonna 1989. Toiminta aktivoitui pienen tauon jälkeen vuonna 2008 ja vuonna 2014 päätettiin hankkia ensimmäinen 27-jalkainen koulutuspurjevene. Purjevene nimettiin  lippukunnan ensimmäisen johtajan, Inkeri “Inke” Luukan mukaan s/y Inkeksi. Inke on 8,3m pitkä, nukkumatilaa on neljälle ja vene sisältää navigointivarustuksen, keittimen ja kemiallisen wc:n.

Ensimmäisenä vuotena 2014 toiminta keräsi 80 osallistumiskertaa ja Inke liikkui 123 meripeninkulmaa (mailia) Selkämeren alueella. Viidessä vuodessa meripartiotoiminta on lippukunnassamme kehittynyt huimasti ja vuonna 2018 Inke liikkui kesän aikana yhteensä 845 meripeninkulmaa ja keräsi 315 osallistumiskertaa. Pisimmällä kävimme elokuussa Loviisassa järjestetyllä kansainvälisellä Satahanka -meripartioleirillä. Toiminta on kasvanut ja vene on käynyt liian pieneksi nykyiselle käyttömäärälle.

kuva Krista Hietakangas 2018

Hanketyöryhmä

Koulutusalus 2020 hankkeelle Käppäräpartio on asettanut hanketyöryhmän.

  • Projektipäällikkö: Mikko Lehtojoki
  • Kipparit: Tuomas Kangasmaa, Niko Paasikivi ja Samu Wihlman
  • Kipparikokelaat: Alina Hanhiniemi, Tero Hämäläinen, Eppu
  • Lippukunnanjohtaja: Jani Söderlund

Hankeryhmästä lippukunnanjohtaja Jani Söderlund ja projektipäällikkö Mikko Lehtojoki ovat Käppäräpartio ry:n hallituksen jäseniä vuosina 2019 ja 2020.